Toegang herstellen tot een schijf beschermd met de Kaspersky Disk Encryption-technologie

Als een gebruiker het wachtwoord is vergeten voor toegang tot een harde schijf beschermd met de Kaspersky Disk Encryption-technologie, moet u de herstelprocedure starten (Request-Response). U kunt ook het service-account gebruiken om toegang te krijgen tot de harde schijf als deze functie ingeschakeld is in de instellingen voor schijfversleuteling.

Toegang tot de harde schijf van het systeem herstellen

Het herstellen van de toegang tot een harde schijf van een systeem beschermd met de Kaspersky Disk Encryption-technologie bestaat uit de volgende stappen:

1. De gebruiker meldt de verzoekblokken aan de beheerder (zie onderstaande figuur).
  2. De beheerder voert de verzoekblokken in Kaspersky Security Center in, ontvangt de antwoordblokken en meldt de antwoordblokken aan de gebruiker.
  3. De gebruiker voert de antwoordblokken in de Authentication Agent-interface in en krijgt toegang tot de harde schijf.

Toegang herstellen tot een harde schijf van het systeem beschermd met de Kaspersky Disk Encryption-technologie

Om de herstelprocedure te starten, moet de gebruiker op de knop Forgot your password klikken in de interface van Authenticatie-agent.

Antwoordblokken verkrijgen voor een systeemschijf beschermd met de Kaspersky Disk Encryption-technologie in de beheerconsole (MMC)

Antwoordblokken verkrijgen voor een systeemschijf beschermd met de Kaspersky Disk Encryption-technologie in de webconsole

Na het voltooien van de herstelprocedure, zal de authenticatie-agent de gebruiker vragen het wachtwoord te wijzigen.

Toegang herstellen tot een niet-systeem harde schijf

Het herstellen van de toegang tot een niet-systeem harde schijf beschermd met de Kaspersky Disk Encryption-technologie bestaat uit de volgende stappen:

1. De gebruiker stuurt een bestand met toegangsaanvraag naar de beheerder.
  2. De beheerder voegt het bestand met toegangsaanvraag toe aan Kaspersky Security Center, maakt een bestand met toegangssleutel aan en stuurt het naar de gebruiker.
  3. De gebruiker voegt het toegangssleutelbestand toe aan Kaspersky Endpoint Security en krijgt toegang tot de harde schijf.

Om de herstelprocedure te starten, moet de gebruiker proberen toegang te krijgen tot een harde schijf. Als gevolg hiervan zal Kaspersky Endpoint Security een bestand van de toegangsaanvraag maken (een bestand met de extensie KESDC), dat de gebruiker bijvoorbeeld per e-mail naar de beheerder moet sturen.

Een toegangssleutelbestand verkrijgen voor een geëncrypte niet-systeem harde schijf in de beheerconsole (MMC)

Een bestand met een toegangssleutel voor een geëncrypte niet-systeem harde schijf verkrijgen in de webconsole